CZ SK

Miből áll a légtisztítók rendszeres karbantartása?

A légtisztítók rendszeres karbantartása két tevékenységből áll, amelyeket rendszeresen meg kell ismételni. Az első az elektrosztatikus szűrő 4 - 7 naponkénti tisztítása (szükség szerint). A szűrőt le lehet száraz ruhával törölni vagy vízzel és folyékony mosószerrel mosni, a szennyeződés mértékétől függően. Továbbá meg kell tisztítani az ionizáló vezetékeket (a szűrőtisztítással azonos időközönként). Erre a célra kihúzható rúd van a készülék oldalán.

A cigarettafüstből (kátrányból) és a kipufogógázokból származó lerakódások ragadós bevonatot képeznek a szűrőn, amit leöblítéssel és zsírtalanítással dörzshatás nélküli mosószerrel (pl. Jar) lehet legjobban eltávolítani, hogy elkerüljük a rozsdamentes acélszűrő polírozott felületének megkarcolását.

Lemosás után a szűrőt legalább 8 órán át függőleges helyzetben kell szárítani. Ha víz kerül a gépbe, akkor helyrehozhatatlanul károsodhat.

Használat közben a szennyeződés lerakódhat a készülék külső részén, különösen a hátsó és az elülső bordás nyílásokon. Ezek eltávolításához használja a mellékelt ecsetet vagy egy nedves rongyot. Mielőtt hozzáfogna a tisztításhoz, győződjön meg arról, hogy a készüléket leválasztotta az elektromos hálózatról. A külső felületek tisztítását szükség szerint végezze.