CZ SK

A növények növekedésének előmozdítása

A növények növekedésének előmozdítása

A növények növekedését jelentősen befolyásolja a páratartalom. Ennek 40 és 60% között kell lennie a beltéri környezetben. Az emberekhez hasonlóan a legtöbb növény is nagyon rosszul viseli az alacsony légköri nedvességet, és ha nem nedvesítjük gyakran az ilyen környezetben, akkor sorvadnak és hervadnak.

Hasonlóképpen a negatív ionok mennyisége is befolyásolja a növény növekedését. Ezt a beltéri környezetben befolyásolhatjuk egy légtisztító használatával, amelyet kiegészít az ionizációs funkció (pl. Ionic-CARE Triton X6). Ily módon a légtisztító a mikrorészecskék beltéri környezetből történő eltávolításának fő funkciója mellett, képes nagy mennyiségű, az egészségre jótékony hatású ionok termelésére.

A negatív ionok mennyisége a lakások, házak és irodák belső környezetében gyakran a nullához közelít, míg a természetben ez 800 – 100.000 ion/cm3 között mozog. Az olyan környezetben, amely megfelelő mennyiségű kedvező hatású negatív ionnal van ellátva, a növények növekedése jelentősen stimulálva van, míg a 30 ion/cm3 alatt a növények fejlődése erősen gátolva van. Így a növényi fejlődés nyilvánvaló indikátora lehet az ionok belső egyensúlyhiányának.